• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňový perník
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový perník

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 155
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový perník
Dýňový perník
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto:
    • 250
      g dýně jemně nastrouhaná
    • 140
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 60
      ml olej
    • 220
      g polohrubá mouka dle vodnatosti dýně, cca
    • 1
      ks prášek do perníku
  • Dále dle chuti:
    • kakao
    • čokoláda
    • ořechy
    • kokos
    • marmeláda nebo džem
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nastrouháme najemno očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše dobře promícháme. Pokud chceme perník tmavý, kakaový, nahradíme část mouky kakaem. Do těsta dle chuti můžeme přidat a tím perník i dochutit nasekanými ořechy, čokoládou nebo strouhaným kokosem.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Pečeme v kulaté formě o průměru 22-24 cm, v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 25 - 30 minut. vyzkoušíme špejlí.
3
Po zchladnutí můžeme perník prokrojit a promazat marmeládou dle chuti, polít čokoládovou polevou nebo nejprve potřít povidly a pak přelít čokoládou, posypat dle chuti kokosem nebo ořechy... Vše uděláme podle toho, jak nám perník nejvíce chutná.

RADA: VIDEO, jak připravit čokoládovou polevu ve vodní lázni!

4
Perník je velmi rychlý, nadýchaný a díky dýni i hezky vláčný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Nadýchaný perník s ořechy a citrónovou polevou

Nadýchaný perník s ořechy a…

Perníková bábovka podle Máma peče doma

Perníková bábovka podle Máma peče doma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#334686)
    Uživatel (#334686) | 20. 3. 2022 19:13

    Musí se péct mnohem déle, po 30 minutách stále z více než poloviny syrový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Perník
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoládová poleva Cukr krupice Dýně Kakao Kokos Marmeláda Olej Ořechy Polohrubá mouka Prášek do perníku Vejce

Jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Kynutý závin

Kynutý závin

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak na čokoládovou polevu

Poslední sledované recepty

1049
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
107
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
42
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
32
Špagety sypané česnekem
Špagety sypané česnekem
20
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Catherine Zeta-Jones (55) je 20 let vdaná za Michaela Douglase (80), ale... Brousí si zuby na zajíčky?

Catherine Zeta-Jones (55) je 20 let vdaná za Michaela Douglase (80), ale... Brousí si zuby na zajíčky?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Dýňový krém s kari
Dýňový krém s kari
Dýňový krém se zázvorem a chilli
Dýňový krém se zázvorem a chilli
Dýňový nákyp
Dýňový nákyp
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový pohár s mascarpone
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
Dýňový salát z máslové dýně
Dýňový salát z máslové dýně
  • Recepty.cz
  • Dýňový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact