1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce.
2
2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit šťávu a chuť a zalijeme vývarem (nebo vodou - než z bujonu, radši jen čistá voda!) tak, aby byla dýně i brambor, který přidáme, potopené.
3
3) Osolíme, opepříme lehce, přidáme mleté chilli (jak má kdo rád), sušený zázvor, špetku skořice a muškátový oříšek.
4
4) Vaříme cca 15 minut, aby vše bylo měkké, poté rozmixujeme dohladka, přidáme sladkou smetanu (případně můžeme použít mléko, pokud je to hodně husté) a povaříme, ochutnáme, dochutíme na talířku.
5
Navrch pokapeme oliv. olejem (já dala olej s příchutí oregano) a nasucho opražená lněná semínka.