• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč s ořechy

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g dýně Dužnina
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g cukr
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 2
      lžička skořice Mletá
    • 150
      g vlašské ořechy Mletých
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a skořici ušleháme do pěny. Nastrouháme dýňovou dužinu, přidáme k vaječné směsi a promícháme. Vlašské ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva, solí a zapracujeme do dýňové směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme.
2
Troubu předehřejeme na 180 °C. Otevírací dortovou formu (může být i bábovková) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme asi 50-60 min. Moučník necháme zcela vyhladnout, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička | 22. 11. 2012 17:21

    Dnes jsem upekla tento a malinko můj dýňový koláč. Také jsem trošku pozměnila poměr a druh surovin. Dala jsem 300 g třtinového cukru (místo bílého) a 200 g polohrubé pšeničné mouky a 200 g špaldové mouky, přidala jsem citronovou kůru a asi 4 lžíce hořkého kakaa a také o něco více ořechů. Po upečení jsem ho nechala vychladnout a pak potřela lehce meruňkovou marmeládou a posypala kokosem. Nebo se dá také polít roztopenou hořkou čokoládou....a hned také lépe vypadá. :) Je výborný! :)

  • Svatava | 1. 11. 2012 17:40

    Je výborný !!!! Stačí 250 g cukru a přidala jsem 2 lžíce medu - super !!!!! 8-)

  • evatp | 29. 10. 2011 20:18

    Včera jsem upekla a je opravdu moc dobrý. Jen jsem také lehce pozměnila poměr surovin. Dala jsem méně mouky, víc ořechů. I toho cukru jsem měla dát míň, bylo to dost sladké, alespoň vím pro příště. Ale jinak mňam!

  • Míša | 13. 10. 2011 09:59

    Tak jsem ho upekla a je vynikající. Doma nikdo dýně moc nemusí, ale koláč byl výtečný. Nikdo by neřekl, že je z dýně. I druhý den je vláčný a voňavý. Ubrala jsem jen 10 dkg cukru. Super!!! :-*

  • Lucie Vlčková | 10. 10. 2007 19:50

    Velmi dobrý, těsto má velmi tuhou konzistenci, ale výsledek je nečekaně nadýchaný. Část dýně jsem nahradila mrkví,ořechů 200 gramů, běžný prášek do pečiva jsem nahradila přírodní variantou s vinným kamenem - lze koupit v bio potravinách. Příště do těsta přidám kardamom a koláč budu podávat s mascarpone.

  • O2 | 18. 9. 2007 12:51

    Moučník jsem dělala na plech a povedl se, příště nahradím víc mouky mletými oříšky, ty tam byly výborné.

  • Lenka | 13. 6. 2007 07:59

    Obdobný koláč peču a vždy se mi do dortové formy vejde. Nejlepší je ale čerstvá dýně, kompotovaná není příliš vhodná na tento moučník.

  • Michal | 12. 6. 2007 13:07

    Ingerdience mají celkem 2000 gramů, to se do běžné dortové formy vejde dost těžko.

  • Martina Slováková | 5. 3. 2007 10:01

    Doma nám ještě zbyly nějaké kompoty a už je nikdo nechce jíst, tak jsem je použila a přesto, že u nás moučníky bez pořádné vrstvy krému nemají úspěch, tak tohle chutnalo všem.

  • Lída | 24. 2. 2007 09:19

    Měla jsem ve sklepě ještě jednu dýni a nevěděla jsem co s ní, tak jsem vyzkoušela tento koláč. Ořechy jsem ještě na pánvi bez oleje lehce osmahla, takže dostaly lepší chuť a koláč byl báječný a voňavý. Dýni jsem z části posekala na menší kousky a část nastrouhala.

  • Adéla Najmanová | 11. 11. 2006 14:27

    Tak jsem tento recept konečně vyzkoušela. Dýňový kompot jsem rozmixovala a přidala k ušlehaným vejcím. Asi to byla chyba, že jsem ten kompot rozmixovala, protože v koláči pak vůbec není cítit dýně. Přebyje ji chuť ořechů a skořice a chutná podobně jako perník.

  • Ivana Kašparovská | 7. 10. 2006 08:15

    Paní Adélo, určitě by to šlo i z dýňového kompotu, v tom případě bych ale ubrala cukru (protože buchta je dosti sladká) a kompot bych rozmačkala třeba vidličkou, aby zůstaly malé kousky dýně. Přeji hodně úspěchů při pečení.

  • Adéla Najmanová | 6. 10. 2006 16:39

    Chtělajsem se zeptat, jestli by to šlo udělat i z dýňového kompotu??? Vypadá moc lákavě, ráda bych to vyzkoušela...

  • Olina | 5. 10. 2006 17:05

    právě jsem vytáhla z trouby a voní to nádherně, pekla jsem v bábovkové formě

  • Vera | 16. 7. 2006 15:10

    Moc dobre. Davam do oblibenych.

  • Alena Tarabová | 14. 7. 2006 12:29

    Vypadá to zajímavě, z dýně jsem zatím zkusila jen džem 1/2 na 1/2 s pomerančovou šťávou, ale ješte jsem z ní nepekla. Asi vyzkousím, docela dobrý nápad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dýně Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Scones

Scones

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
22
Quiche s tuňákem a cibulí
Quiche s tuňákem a cibulí

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact