Díky dýňovému pyré a zakysané smetaně nádherně vláčný a nadýchaný korpus plný ořechů, vonící skořicí a hřebíčkem, ozdobený lehkým osvěžujícím krémem ze smetanového sýra a zakysané smetany, bohatě posypaný nahrubo nasekanými pekanovými ořechy.
Nejdříve si připravte pyré. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Dýni, například hokkaidó, rozkrojte napůl a vydlabejte semínka. Pak ji rozkrájejte na menší kousky nebo klínky a rozložte na plech. Pečte 30 minut do změknutí. Že je dýně hotová, poznáte tak, že když do ní zapíchnete vidličku, projede jí lehce jako máslem. Upečenou dýni nechte lehce zchladnout a rozmixujte ji dohladka ve stolním mixéru. Pyré můžete skladovat až tři dny v ledničce.
2
Troubu rozehřejte na 160 °C. Dno formy vyložte pečicím papírem, okraje vymažte máslem a vysypte moukou. Obě mouky, mleté pekanové ořechy, prášek do pečiva, sodu, sůl a koření důkladně promíchejte. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně zapracujte vejce, dýňové pyré a zakysanou smetanu.