• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč (Pan di zucca)

autor: tomasek
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 350
      g hladká mouka
    • 600
      g dýňová dužina očištěná
    • 250
      g cukr krupice
    • 100
      g rozinky namočené
    • 2
      ks vejce
    • 3
      g skořice - mletá
    • 50
      g máslo
    • 5
      ks hřebíček mletý
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • sůl
    • moučkový cukr
    • 3
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní večery k čaji, takže jsem se rozhodl dát jej sem.
2
Dýni zbavenou semínek nejprve nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm široké) a vyložíme na máslem vytřený plech, poté necháme opékat v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 min. Po opečení bude dýně měkká a rozmixujeme ji (popř. ručně rozdrtíme - pro ty, co nemají mixér, tak jako já). Nemusí to být úplně na kaši, mě osobně docela vyhovovalo, když tam zůstaly malé kousky dýně.
3
Mezitím si rozdrtíme/rozemeleme hřebíček na prášek a dáme namočit rozinky do horké vody. Vedle toho si vyšleháme vejce s cukrem a olejem, následně přidáme namočené změklé rozinky a rozmixovanou dýni. Rozdrcené koření smícháme s moukou, přidáme špetku soli a promícháme s dýňovou směsí dohromady. Je-li těsto velmi hutné a nejde promíchat, je možné přidat mléko (opatrně po jednotlivých lžících - těsto by mělo zůstat poměrně husté).
4
Formu (na dort, na bábovku, na cokoliv, co se nám líbí) vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme hmotu, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 1 hod. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem, ale mě to chutnalo spíše bez něj. Svým kořením (hřebíček, skořice) se velmi hodí k nějakému dobrému černému čaji. Dobrou chuť a hodně štěstí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

Pan di spezie - sladký kořeněný…

Pan bagnat

Pan bagnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Franta | 31. 8. 2016 13:22

    Je to moc dobrý. Konzistencí je to trochu podobné štole (kterou miluju). Dal jsem tam 200g cukru a bylo to akorát.

  • Zdena Konečná
    Zdena Konečná | 8. 11. 2013 09:38

    Koláč je na můj vkus hodně sladký a těžký a ani moc nevyběhl. Prášek do pečení uvedený je, chybí jen v postupu a kdyby se dal celý asi by vyběhl víc. Možná záleží na i typu dýně, ale potom už pátrat nebudu.

  • hweirova | 1. 9. 2013 21:35

    Výborný koláč, k černému čaji se opravdu moc hodí - ale chutná i bez čaje ;-) Pro všechny, kteří vaří dle postupu v receptu - nezapomeňte na prášek do pečiva, není v přípravě uveden. Děkuji autorovi za vložení receptu a dávám 1! :-)

  • funchal | 28. 10. 2012 15:22

    Postupovala jsem podle receptu a chutnal mně i dětem, koření navíc jsem nedávala, ale k dýni mi též sedí kardamom, příště zkusím. Opravdu vláčný dezert, připomíná perník, ale není to perník, já perník nemusím, toto je báječné, doporučuji.

  • milanbarta | 15. 10. 2011 14:56

    Trochu se mi ten koláč srazil a ani chuťově mě moc nezaujal. Koření jsem použil jako do perníku.

  • Marka | 8. 9. 2011 19:27

    Já do tohoto výborného moučníku přidávám ještě mletý kardamom. Ridi ho myslím v receptu uváděl. Voní a chutná to báječně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýňová dužina Hladká mouka Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Panenský olivový olej Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

67
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
38
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
36
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
34
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
24
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným…
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze smetanového…
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč (Pan di zucca)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact