• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
Dýňový koláč
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dýně
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice
    • 150
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • mandle

Postup přípravy receptu

1
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, přidáme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 26. 10. 2016 20:50

    Dobrota. Koláč jsem vylepšila sušenými meruňkami, nasekanými mandlemi a trochou rumíku. Neslané nemastné to určitě potom nebylo ;-) .

  • Ája | 12. 10. 2016 16:05

    Těsto šlo vypracovat dobře, náplň jsem raději rozmixovala. Koláč mě vůbec neoslovil, nemastný, neslaný a hlavně nesladký :-( Těsto nám nechutnolo. Možná s vylepšením v podobě sušeného ovoce či ořechů. Už ho pést nebudu. :-(

  • Radka | 11. 10. 2016 23:55

    Opravdu jednoduché těsto, akorát se mi první půlka nezdařila, udělala jsem druhou dávku, která byla dobrá. Těsto jsem spojila dohromady, a jako náplň jsme použila jak máslovou dýni, tak dvě jablka, a taktéž ananas i s ananasovou šťávou z plechovky. Cukrovala jsem pro jistotu vanilkovým cukrem i těsto i náplň. Vrch jsme posypala moučkovým cukrem. Teď jen doufám, že to bude chutné :D Těsto je křehké Dýně poměrně suchší, takže doufám, že tento recept u nás doma klapnul. Děkuji za rychlý recept. <3

  • Sarrik75 | 27. 10. 2015 09:20

    Zkouška

  • Sarrik75 | 27. 10. 2015 09:14

    Zdravím všechny! Koláč jsem také vyzkoušela a můžu potvrdit, že se s ním pracovala velice pěkně. Těsto je příjemné a náplň je možné podle vlastní chuti vylepšit. Vzhledem k tomu, že dýňová náplň je vlhčí doporučuji zahustit ji oříšky, mandlemi, sušeným ovocem a není na škodu dát nahoru i drobenku. Použila jsem 2 skořicové cukry, aby byla koláč sladký. Ale záleží na chuti dýně a jablek.

  • Anonym Hater | 11. 11. 2014 17:21

    Co je to za hrozný těsto?????????????????????? :'(

  • Pletuška | 10. 11. 2014 18:50

    Já jsem koupila máslovku :)

  • Věra | 12. 10. 2014 21:52

    Dnes jsem upekla tenhle koláč se všemi vylepšeními. Těsto je skvělé, krásně se do tenka vyválí na pečícím papíře. Náplň jsem udělala z dvojnásobného množství dýně a 5 ti jablek, dýni jsem podusila, jablka nastrouhala nahrubo a dýňová kaše se po smíchání strouhanými jablky krásně zahustila. Do náplně jsem přidala šťávu z půlky citronu, lžíci koření na štrůdl, hrst spařených hrozinek a hrst nasekaných vlašských ořechů a přiměřeně třtinového cukru. Koláč jsem posypala nasekanými mandlemi i drobenkou a pekla 45 minut na 190 st C. Dali jsme si ho se zakysanou smetanou. Je skvělý! :-) ;-) !

  • Iva | 28. 9. 2014 11:14

    Vynikajici.Dekuji. :-*

  • Dana Malá | 22. 9. 2014 11:23

    Sladký - "podle chuti přidejte cukr"

  • Dana Malá | 22. 9. 2014 11:22

    Jakou dýni jste používali?

  • jaryn | 14. 9. 2014 08:11

    Ten kolac je sladky a nebo slany? Dekuji

  • bosorkaxy | 17. 8. 2014 20:25

    Dnes jsem zkusila upéct a souhlasím s ostatními, koláč je výborný

  • Hanka | 5. 3. 2014 20:50

    Přesně tak jsem to udělala i já a bylo to vynikající...netřeba dusit, stačí nastrouhat a upéct. ;-)

  • Iris | 9. 1. 2014 15:31

    Famózní! Dělám to ze zavařené dýně a nepoužívám mandle. Zato navíc použiji ještě tenkou horní vrstvu těsta, tak jak to dělají v Americe a má úspěch u všech, co ho chutnali. Děkuju za recept :-)

  • Jana | 31. 10. 2013 13:21

    Prosím jak dlouho na na kolik stupňů pečete? :) Díky.

  • Iv | 20. 10. 2013 14:51

    Koláč jsem dělala přesně podle receptu a povedl se! Těsto je vysoké cca 0,5 cm a dýňová kaše také tak.

  • farah | 16. 10. 2013 13:03

    a to "podle chuti přidáme cukr" - je tedy co? :-D

  • chin shin | 25. 3. 2013 21:08

    Tak těsto jsem udělala z dvojité dávky..,jabka a dýni jen nastrouhala a použila jsem i posýpku.. Taky jsem byla ráda,že jsem nenašla formu na koláč a dala to do dortové!..výsledný koláč byl totiž dost vysoký!..ale perfektní!Všichni si pochutnali..a o Velikonocích ho peču znova! ;-)

  • Silvie | 2. 2. 2013 21:26

    Koláč je výborný, dnes jsem dělala a měl úspěch, dýni a jablka jsem jen nastrouhala a vymačkala šťávu, zasypala cukrem a ochutila skořicí. Příště prý mám vyzkoušet i s posypkou. Díky za jednoduchý a chutný recept.

  • Jarka | 12. 12. 2012 10:28

    Já tedy nevím, ale žádný cukr v receptu není!

  • Míša | 11. 12. 2012 07:44

    Škoda, že jsem si nepřečetla nejdřív komentáře aneb do mé formy bylo těsta moc málo, chtělo to z dvojité dávky, ach jo, snad z toho něco bude, momentálně se peče, ale voní nááááádherně :-P

  • Lenka | 7. 12. 2012 01:10

    Výše uvedený rozpis ingrediencí je na malou formu. Jen pro představu:) Dnes jsem pekla, a je moc dobrý. Příště udělám z dvojité dávky, do velké formy, kterou běžně používám. Aby koláč déle vydržel.. ;-)

  • Hanka | 16. 11. 2012 20:10

    Jednoduchý a skvělý, zmizel jakmile trošku vystydl. A vzhledem k tomu, že mi zbyla menší půlka dýně, udělala jsem ho druhý den ještě jednou v trošku jiné variantě - do dýňové kaše jsem dala méně skořice a několik hřebíčků a o jedno jablko víc a opět zmizel extrémně rychle... :-) Pekla jsem na horní spodní ohřev na 180st cca 40 minut.

  • Iva | 15. 9. 2012 20:47

    Tento koláč je výborný, křehké těsto, a pokud to pyré zbyde (jako mně), tak je z toho výborná přesnídávka - nejen pro děti :-). Tleskám!

  • katka | 4. 3. 2012 08:43

    muzu se zeptat jak dlouho a na kolik stupnu jste dynovy kolac pekly??

  • Petra | 2. 8. 2011 15:15

    Můžu se zeptat, jestli bych tento koláč mohla zkusit ze zavařené dýně? Mám dvě sklinky a nevím co s nimi. Děkuji!!! :-)

  • janamikus | 20. 11. 2010 14:23

    Právě jsem sprášila dva kousky a moc jsem si pošmákla. Jen jsem našla v lednici načlou plechovku ananasu, tak jsem ji tam na kostky přidala a místo citronu-limetku, tak jsem tam kromě kůry přidala i šťávu z půlky a navrch jsem nasypala kokos.

  • Katka | 28. 10. 2007 09:12

    Po včerejším pečení přidávám svůj názor. Zkoušela jsem podobný recept, ale výsledek se moc nevydařil, proto jsem zkusila, na základě tohoto receptu, tuto variaci:Udělala jsem kynuté těsto a jím jsem vyplnila formu na koláč. Nechala vykynout a pak naplnila náplní jak je zde - nevařenou - jen nastrouhaná dýěn s jablky, nadrcené "sladké" koření. Pokladla jsem je po plechu, posypala drobenkou a výsledek je výborný!!!

  • Alka | 13. 10. 2007 20:05

    Já jsem dýni rozmixovala, jablka nastrouhala nahrubo, nic jsem nevařila, nedusila, akorát jsem z té směsi vymačkala nadbytečnou šťávu. Je to výborný recept!

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:35

    Taky jsem ho pekla, jen jsem zapomněla napsat hodnocení:-) Kolegyním chutnal, jen prý byl málo sladký, ačkoliv jsem sladila dost a ještě cukrovala navrch. To by člověk neřekl, kolik cukru ta dýně spolyká:-))

  • Lenka | 18. 11. 2006 08:58

    Když dýni a jablka nastouháte na hrubém struhadle, nemusíte je vůbec dusit. Naopak nám chutnalo více, když náplní koláče nebyla kaše, ale jemné kousky. A když dáte navrch ještě drobenku, po koláči se jen zapráší.

  • Jana | 26. 4. 2006 20:06

    Výborné! Jsem nešika a dávala jsem dýně a cukr podle oka, takže byly málo sladké (a možná jsem dala míň), ale pocukrování to spravilo a koláč je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Dýně Hladká mouka Jablka Mandle Máslo Prášek do pečiva Skořice Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meteník

Meteník

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

131
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
52
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Dýňový koláč (Pan di zucca)
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč famózní
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným…
  • Recepty.cz
  • Dýňový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact