• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Dýňový guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks cibule
    • 0,50
      kg brambory
    • 4
      paprika - sladká
    • 0,25
      muškátový oříšek
    • drcený kmín
    • rozmarýn
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      lžička ocet
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 2
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • olej
    • horká voda
    • dýně 3/4 ks - hokkaido
    • 1
      ks šlehačka nebo smetana do vaření

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do zlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory, nakrájené na větší kostky a kyselé okurky. Podusíme. Dýni hokkaido zbavíme jader, oloupeme tvrdou slupku a nakrájíme na kostky, ty přidáme k bramborám. Osolíme. Zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list a rozmarýn a zvolna dusíme cca 35-45 minut, občas promícháme.
2
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilejeme šlehačku (12% smetana taky stačí) a majoránku. Už jen lehce povaříme a pěstujeme pevnou vůli, než zelenina vychladne, abychom si neopařili jazyk (jako já), což vám stejně nezabrání vychutnat toto luxusní papání.
3
Dýně hokkaido se sežene v obchůdcích se zdravou výživou (ale moje maminka ji úspěšně pěstuje na zahrádce). Dýně je oranžová, s tvrdou dužinou, po uvaření má moučnatou strukturu jako brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový guláš s uzeninou

Dýňový guláš s uzeninou

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Dýňový chlebíček z pižmové dýně

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rkadlecova | 2. 10. 2012 21:30

    Trochu jsem se bála těch kyselých okurek, tak jsem je tam nejdřív nedala a čekala, co z toho bude a hádejte, nakonec jsem je tam stejně dostrouhala :-) . Přidala jsem ještě trochu cukety a byla to mňamka - pro manžela příliš zdravé, ale syn si dvakrát přidal. Jo a dýně se loupat nemusí, stačí ji začít vařit najednou s bramborami a je měkká i se slupkou.

  • Ivy | 30. 10. 2011 20:43

    měla jsem muškátovou dýni, tak jsem zkusila guláš, hodně cibule, místo okurek (neměla jsem doma) jsem dala kyselé zelí (a bez brambor), pečlivě jsem vařila....... :-) ......... a mám z toho pálivou pomazánku na tousty ;-) (přehnala jsem to s pálivou paprikou), ale taky dobré 8-) ...............

  • Anonym | 2. 10. 2007 11:56

    Guláš je super.Celé rodině moc chutnal.Doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Cukr Drcený kmín Dýně Horká voda Majoránka Muškátový oříšek Nakládané okurky Ocet Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rozmarýn Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk
17
Znojemské okurky
Znojemské okurky
15
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
15
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Dýňový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact