Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno vyloženého plechu a rovnoměrně rozprostřeme.
3
Dýňová náplň:
4
Hrubě nastrouhanou dýni v míse smícháme s čerstvě nastrouhanou kůrou (jen žlutá část!) z celého, pečlivě omytého citronu a se šťávou taktéž z celého citronu. Přidáme skořici, rozinky a cukr dle chuti a přidat můžeme i nasekané ořechy nebo kokos. Vše dobře promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na drobenku, kterou jsme dali na dno plechu.
5
Bílky vyšleháme do tuha s vanilkovým cukrem a sníh rozetřeme po dýňové náplni.
6
Na sníh rovnoměrně nasypeme zbylou drobenku a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme, před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
7
Kdo rád proleženější (vlhčí) koláče, může hotový koláč nechat přes noc odležet a zvlhnout.
8
Vrchní sněhovou část můžeme udělat i tvarohovou, a to tak, že oslazený tvaroh (500 gramů) smícháme s bílkovým sněhem a pak rozetřeme na dýni.
9
Pokud nechceme čistě dýňový koláč, můžeme ji namíchat s nastrouhanými jablky.
Výborný koláč, již jsem vyzkoušela i s jinou náplní - jablečná, hrušková a je prostě úžasný.
Gogo
|12. 2. 2017 16:35
Výborný, výborný :-) Předávám dál
Iva
|5. 9. 2016 08:53
Výborný koláč. Všichni, kdo ochutnali ho moc chválili ;-) :-) :-)
Marťa
|5. 11. 2015 07:58
Dobrý den, jak dlouho pečete při těch 170°C, prosím? Děkuji
Petra
|14. 10. 2015 14:39
Tento koláč je luxus,dala jsem jen samé dýně a je výborný ;-) ;-) ;-)
Zuzana
|5. 10. 2015 11:47
Úžasný koláč <3 Nic lepšího z dýně jsem ještě nikdy nedělala a ani nikdy neochutnala. Dělala jsem ho v sobotu hned dvakrát za sebou a kdo ochutnal chtěl další.
Tento koláč si zaslouží velkou jedničku. Kombinace dýně, jablek a skořice je perfektní. Moc děkuji za nápad, už nevím, co z dýně ještě udělat. Určitě zkusím i s tvarohem.