• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové zelí

autor: Foxinka
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Příloha
    • 1
      balení houskový knedlík
    • 1
      ks kuře pečené
  • Pokrm
    • 1
      ks dýně
    • 250
      ml smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka na zavářku
    • 100
      ml mléko na zavářku
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžička sůl na dochucení cca
    • 2
      lžíce cukr krystal na dochucení cca
    • 1
      lžíce ocet na dochucení cca

Postup přípravy receptu

1
Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle mírně osmahneme cibulku, kterou přidáme do zelí. V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do zelí. Nakonec přidáme cukr, sůl a ocet podle chuti a zalijeme smetanou, mírně povaříme a podáváme s houskovým knedlíkem a upečeným kuřetem či kachnou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové zelí - sladkokyselé

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Dýňové tartaletky

Dýňové tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 6. 9. 2013 10:01

    Toto je recept našich babiček. Kdo si chce připravit opravdu delikatesu - tak má teď - kdy dozrávají dýně - velkou šanci. Osobně toto zelí připravuji na cibuli se slaninou a zahušťuji ho smetanou. Smetana zjemní jeho chuť a překryje "drsnost", kterou v sobě dýně mají. Co je na tomto příkrmu zajímavé je, že se dá jíst samotné s chlebem na studeno, ale chutná výtečně i s vařenými bramborami ve slupce, nebo sázeným či vařeným vejcem. Jistě - pečená kachna, či husa jsou nejlepší a stejně tak dobře s česnekem propečený bůček. Nebojte se navařit si toto zelí ve větším množství, dá se dobře zamrazit a použít kdykoliv vás přepadne chuť. Dýně se mohou také nastrouhat a zamražené uchovat na pozdější podzimní, či zimní měsíce. I z takto zmražených se připraví stejně dobré dýňové zelí. 8-) :-P ;-) :-)

  • Foxinka | 26. 11. 2012 12:41

    každej má jiný chutě mě to chutná na tenhle (lehce omáčkovej) způsob mnohem víc než kdyby to bylo úplně na kyselo jak klasický zelí, klidně si místo mlíka můžete dat vodu a šlehačku tam vůbec nedávat, ale podle mě to ta šlehačka zjemní a dodá tomu lepší chut :)

  • DreamAl | 23. 11. 2012 09:29

    Nedokážu pochopit, proč se do dýňového zelí dává mléko a smetana???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Zelenina
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Dýně Hladká mouka Houskový knedlík Kuře pečené Mléko Ocet Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Dýňové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact