• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové tartaletky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tartaletka je dezert pocházející z Francie. Jedná se o pečený košíček plněný krémem, jehož originální název „tartelette” by se dal přeložit jako „koláček”.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g dýně
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mascarpone
    • citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 150
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej příliš neohřívali. Snažte se být rychlí a těsto nepřepracovat.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Těsto zabalte do folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
3
Odležené těsto rozválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Vykrájejte z něj kolečka, která napěchujete do vymazaných formiček na tartaletky. Nechte opět zchladnout v lednici.
4
Dýni oloupejte (v případě, že použijete dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na malé kousky a uvařte doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí Míša řezy!

5
Dýni rozmixujte, případně rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte cukr, žloutky, mascarpone, koření a citronovou kůru a ze všech surovin umíchejte krém.
6
Dýňový krém rozdělte do formiček na připravené těsto a posypte nahrubo nasekanými ořechy.
7
Tartaletky vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte zhruba 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Halloween
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Dýně Hladká mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Vejce Vlašské ořechy Zázvor - mletý Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Club Sandwich

Club Sandwich

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
28
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
26
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
22
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
21
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact