• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové tartaletky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tartaletka je dezert pocházející z Francie. Jedná se o pečený košíček plněný krémem, jehož originální název „tartelette” by se dal přeložit jako „koláček”.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g dýně
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mascarpone
    • citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 150
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej příliš neohřívali. Snažte se být rychlí a těsto nepřepracovat.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Těsto zabalte do folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
3
Odležené těsto rozválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Vykrájejte z něj kolečka, která napěchujete do vymazaných formiček na tartaletky. Nechte opět zchladnout v lednici.
4
Dýni oloupejte (v případě, že použijete dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na malé kousky a uvařte doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí Míša řezy!

5
Dýni rozmixujte, případně rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte cukr, žloutky, mascarpone, koření a citronovou kůru a ze všech surovin umíchejte krém.
6
Dýňový krém rozdělte do formiček na připravené těsto a posypte nahrubo nasekanými ořechy.
7
Tartaletky vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte zhruba 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Halloween
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Dýně Hladká mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Vejce Vlašské ořechy Zázvor - mletý Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Sacher dort

Sacher dort

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

62
Ořechové úly a tučňáčci
Ořechové úly a tučňáčci
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact