• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové tartaletky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tartaletka je dezert pocházející z Francie. Jedná se o pečený košíček plněný krémem, jehož originální název „tartelette” by se dal přeložit jako „koláček”.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g dýně
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mascarpone
    • citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 150
      g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, cukr, sůl, vejce a na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Vypracujte těsto - ideálně za pomoci nožů nebo konečků prstů, abyste jej příliš neohřívali. Snažte se být rychlí a těsto nepřepracovat.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Těsto zabalte do folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
3
Odležené těsto rozválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Vykrájejte z něj kolečka, která napěchujete do vymazaných formiček na tartaletky. Nechte opět zchladnout v lednici.
4
Dýni oloupejte (v případě, že použijete dýni Hokkaidó, loupat nemusíte), nakrájejte na malé kousky a uvařte doměkka.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí Míša řezy!

5
Dýni rozmixujte, případně rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte cukr, žloutky, mascarpone, koření a citronovou kůru a ze všech surovin umíchejte krém.
6
Dýňový krém rozdělte do formiček na připravené těsto a posypte nahrubo nasekanými ořechy.
7
Tartaletky vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte zhruba 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Halloween
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Dýně Hladká mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Sůl Vejce Vlašské ořechy Zázvor - mletý Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Žravé řezy

Žravé řezy

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

61
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
39
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…
31
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
30
Domácí kečup
Domácí kečup
27
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňové zelí - sladkokyselé
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo - bramborové pyré
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
  • Recepty.cz
  • Dýňové tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact