• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové rizoto

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Podzimní verze italského rizota vylepšeného o dýni je nevšední, avšak velmi chutná. Krásně krémový pokrm doplňuje strouhaný parmazán a osmažené lístky šalvěje.

Jak uvařit rýži

Suroviny

4 porce
    • 570
      ml zeleninový vývar
    • 1
      ks cibule
    • 12
      ks šalvěj
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 170
      g rýže na rizoto
    • 250
      g dýně
    • 50
      g máslo
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • parmazán na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne dozlatova. Přidejte nasekanou šalvěj a vařte pár minut. Přidejte rýži a dobře promíchejte, aby se zrnka pokryla olejem, potom nalijte jednu třetinu vývaru a přiveďte k mírnému varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Vařte, dokud se téměř všechen vývar nevstřebá. Přidejte dýni a trochu více vývaru a pokračujte v občasném míchání, dokud se vývar nevstřebá. Přidávejte další vývar, dokud dýně není měkká a rýže hezky "al dente". Nemusíte spotřebovat všechen vývar, ale textura by měla být krémová.
3
Když je rizoto téměř uvařené, zahřejte slunečnicový olej na malé pánvi a rychle osmažte listy šalvěje - stačí jen pár vteřin. Vmíchejte máslo do rizota a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do 4 misek a posypte několika křupavými šalvějovými listy a parmezánem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dýně Máslo Olivový olej Parmazán Pepř mletý Rýže na rizoto Šalvěj Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
45
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré univerzální
Dýňové pyré univerzální
Dýňové ragú (nejen) s masem
Dýňové ragú (nejen) s masem
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové sušenky s čokoládou
Dýňové tartaletky
Dýňové tartaletky
  • Recepty.cz
  • Dýňové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact