g
špaldová mouka
v mých řezech jsem měla půl špaldové a půl obyčejné mouky
1
ks
prášek do pečiva
Dýňový pudink
1
ks
dýně
použijeme dýni hokaido, pokud je menší, může být celá
1
ks
vanilkový pudink
Šlehačka
1
ks
smetana ke šlehání
1
ks
ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, vodou, moukou a nakonec s práškem do pečiva. Ušleháme sníh z bílků a smícháme s předchozím těstem. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo do pečící formy a pečeme 200 °C asi 20 minut.
Dýni nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do hrnce tak, aby kostičky byly pod hladinou, ale nepřidáváme vodu zbytečně navíc, aby byl pudink hustý. Po uvaření dýni rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Za stálého míchání přidáme vanilkový pudink (na půlku dýně 1 pudink, na celou dýni 2 pudinky), dokud pudink nezačne probublávat a nezhoustne jako klasický mléčný pudink. Pudink nalijeme na upečené těsto ve formě nebo na plechu a necháme vychladnout a ztuhnout.
3
Ze smetany vyšleháme šlehačku, do které přidáme ztužovač šlehačky a natřeme na vychladlý pudink. Podáváme.