miska
dýně
oloupaná, pokrájená na menší slabší plátky
1
ks
vejce
1
lžička
česnek
nastrouhaný
1
lžička
zázvor
nastrouhaný
1
lžička
kari
dle chuti, cca
0,50
lžička
sůl
100
ml
pivo
světlé nebo sodovka či mléko
120
g
polohrubá mouka
cca
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Těstíčko: žloutek s česnekem, zázvorem, solí a kari kořením smícháme, přilijeme pivo a poté dle potřeby přisypeme tolik mouky, aby nám vzniklo hladké středně tuhé těstíčko, které nám nebude příliš rychle ztékat z plátků dýně. Po promíchání zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku a těstíčko jím zlehčíme.
2
Oloupanou dýni pokrájíme na slabší plátky, které se nám dobře propečou za krátký čas dozlatova (cca 0,5 cm). Ty pak namáčíme do připraveného těstíčka a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté ihned podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou, dipy, zeleninovými saláty... nebo jako chuťovku.