miska
dýně
hrubě nastrouhaná nebo na jemno pokrájená, cca polévková
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
V misce si vyšleháme na kašičku vejce s česnekem, zázvorem a kari kořením, kterou dle chuti osolíme, přilijeme pivo (případně jinou námi vybranou tekutinu), přisypeme mouku a vymícháme hladké, středně tuhé těstíčko (něco mezi lívancovým a palačinkovým těstem), do kterého přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na slabé nudličky pokrájenou očištěnou dýni. Vše dobře promícháme, aby se nám dýně v těstíčku namočila. Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové placičky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a dipy (česnekový, zázvorový, bylinkový...) nebo jen se zeleninovým salátem. Placičky můžeme podávat i jako přílohu (třeba místo bramboráčků) nebo slanou chuťovku.