Mléko, vejce, cukr, sůl, dýni a hladkou mouku dle potřeby dobře rozmícháme v hladké tekuté těsto, které naběračkou lijeme na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení potíráme dýňovou, meruňkovou... marmeládou, smotáme nebo přeložíme a dozdobíme dle chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, ovocem...
2
*Podáváme teplé s čajem nebo jiným nápojem nebo jako dezert.
Recept dlouho používám a palačinky jsou vždy skvělé, nově jsem chtěla udělat bezlepkovou a bezmléčnou formu, proto jsem nahradila mléko mandlovou alternativou Alpro Roasted Almond a normální mouku jsem nahradila bezlepkovou Jizerkou. Je to k nevíře, ale palačinky jsou ještě lepší, jsou nadýchanější, téměř jako zadělávané lívance, velmi doporučuji a děkuji moc za recept.
Štěpánka
|17. 12. 2015 18:57
palačinky jsem nasmažila a všichni jsme si pochutnali,děkují za výborný recept :-)