• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dýňové máslo
Napište svůj komentář k receptu

Dýňové máslo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňové máslo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg dýně oloupaná, bez semínek, nakrájená na 5x5 cm
    • 1
      hrnek cukr krupice čtvrtlitrový, cukr nejlépe hnědý
    • 0,75
      lžička skořice
    • 0,25
      lžička muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžička zázvor strouhaný
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Předehřát troubu na 175 °C, dát nakrájenou dýni do pekáčku, přikrýt alobalem a péci asi 45 minut do měkka a poté rozmixovat na pyré. Pyré přendat do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání, vařit na hodně hustou kaši, asi 25 minut. Potom vmíchat cukr a všechno koření včetně citronové šťávy, vařit tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přendat do menších sklenic a případně i sterilizovat. Používá se jako marmeláda.
2
Je to velice pikantní, jemné a osvěžující. Pokud nemáte hnědý cukr, dá se lehce vyrobit smícháním pískového cukru a trochu melasy. Čím více dáte melasy, tím tmavší a aromatičtější cukr bude. Melasu přidávejte opatrně a pomalu a hodně promíchávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Česnekové máslo

Česnekové máslo

Máslo ala pizzerka

Máslo ala pizzerka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 2. 9. 2005 09:44

    Tak s hnedym cukrem jsem to jeste nikde nezkousela, necham si poradit:-))

  • Anonym | 2. 9. 2005 09:37

    Hnedy cukr je vyborne pouzit s kombinaci jablek, skorice a orechu. Ja delam drobenku na kolace vyhradne z hnedeho cukru, ma pak vyraznejsi chut. A co teprve do jablecneho strudlu - no to je basta. Kdo to zkusi, uz se k bilemu cukru nikdy nevrati!!! To vam vsem slibuji. Zdravi Jana Han

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Dýně Muškátový oříšek Skořice Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

17
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
17
Skořicový elixír
Skořicový elixír
16
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
12
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Dýňové máslo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact