Mléko, dýni, droždí, rum, skořicový cukr, sůl, vejce a polohrubou mouku dobře rozmícháme a necháme v teple čtvrtinu vzejít (nakynout). Pak ještě jednou dobře promícháme, abychom do středně hustého (táhlého) těstíčka vehnali vzduch a necháme ještě jednou nakynout - kynutí už bude rychlejší. Naběračkou nebo lžící nabíráme těsto, které dáváme do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo na pánev. Smažíme z obou stran dozlatova a hotové můžeme odkládat na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
2
*Podáváme je teplé, dozdobené dle chuti šlehačkou, ochuceným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem...
3
*Pokud nemáme čas na to, abychom čekali na vykynutí, můžeme do těsta přidat rovnou lžičku kypřícího prášku a smažit je ihned.