Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle chuti (bylinky můžeme i namíchat) a na dýni naskládáme naporcované osolené kuřecí (králičí) díly, které poklademe plátky másla. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 40-45 minut. Dle potřeby můžeme podlít troškou vody či vývaru. Poté odklopíme, polijeme kuře (králíka) dýňovým výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.
Zkusila jsem včera k večeři s kuřetem a přílohu jsem ani nejedla a zbytek rodiny jen trochu. Dýně nám stačila a byla bez chybičky. Děkuji za výborný recept, určitě ještě někdy udělám.