Připravte si tuhle lahodnou, hustou dýňovou omáčku dochucenou cibulí, česnekem, limetkovou šťávou a nezbytným kořením. Nechybí chilli papričky, díky kterým bude chutney pěkně pálivé. Hotové jej přidávejte k masu nebo dalším pokrmům, které tak získají nový gurmánský rozměr.
Z obou omytých dýní vydlabejte semínka (propláchněte je, osušte a uchovejte), odkrojte tvrdou kůru a přibližně 15 minut povařte. Dýni vyndejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím si na pánvi na másle osmahněte najemno nakrájenou bílou cibuli spolu s dýňovými semínky. Jakmile cibule zhnědne, přidejte dýni a nadrobno nakrájený nakládaný česnek. Zakápněte šťávou z limetky a duste 2-3 minuty.
Na závěr přijde koření spolu s prolisovaným oloupaným stroužkem česneku a drobně nasekanými chilli papričkami bez semínek. Zlehka promíchejte a přendejte do sklenice. Zašroubujte a uchovávejte v chladu, ideálně v ledničce.