• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová tortila

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová tortila
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na tortilu
    • 300
      g kukuřičná mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      špetka sůl
  • Dýňová náplň
    • 600
      g dýně
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce koření - čína
    • kukuřičná kaše instantní nebo Solamyl či maizrna
    • 1
      špetka sůl
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce chilli pasta
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks okurka
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks ledový salát

Postup přípravy receptu

1
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.
2
Hotový pokrm lze též po zavinutí dát dát do zapékací misky, poklást či posypat nastrouhaným tofu či sýrem a krátce zapéct..
3
Obrázkový postup k receptu najdete
4
http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1034
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová polévka s fíkem

Dýňová polévka s fíkem

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 28. 2. 2008 19:51

    Dievčatá ( a chlapci ), prosím vás, napíšte, či vidíte pri tomto recepte fotku. Ďakujem :)))

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:29

    Prosím p. Kovářovú zmazať 1. môj príspevok, omzlom to odišlo 2x. Ďakujem.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:28

    1. recept : 85 dkg hladkej kukuričnej múky15 g rastlinného tukuasi 0,5 dl vody3 g prášku do pečivaštipka soliolej na vyprážaniemúka na posypanie dosky2. recept 200 g kukuričnej múky, 600 g pšeničnej celozrnnej múky, 2 dl vody, rajčinový pretlak, konzerovovanú fazuľu, soľ, chilli, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olejTak som sa royhodla, že urobím ešte ray, ale s tým alobalom, pretože tortily boli ozaj dobré.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:24

    Tak som to skúsila a musím dať čiastočne pani Gite za pravdu. Cesto urobiť šlo, aj keď z pšeničnej múky je to rýchlejšie. Aj vyvaľkať placky išli, problém nastal pri prenášaní placiek. Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo ok. Plnka bola výborná, aj celé tortily chutili. Hľadala som na Internete a našla som recept presne z rovnakých ingrediencií, ale postup pri tvarovaní placiek bol nasledovný : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 –1,5 minúty z každej strany. Po upečení tortilly hneď vložíme do misky prikryjeme utierkou, aby zostali teplé mäkké. ( citát ). Okrem toho som našla ešte 2 recepty : 1.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:17

    Tak ja som to teda včera skúsila :))) A musím dať čiastočne za pravdu pani Gite. Cesto na tortilu sa urobiť dalo, aj keď z pšeničnej múky to ide samozrejme rýchlejšie. Problém nastal pri plackách. Aj vyvaľkať sa dali, len bol problém placku dostať z dosky, akonáhle som sa snažila ju premiestniť, rozsypávala sa. Nepomohlo ani podobratie nástrojom . Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo v pohode a placky boli super. Tekvicová náplň je výborná, placky chutili. Pozrela som Internet a našla som recept s presne uvedenými indredienciami, lenže tam bolo doplnený postup vyvaľkania placiek : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 – 1,5 minúty z každej strany.

  • MartinV | 6. 2. 2008 21:00

    Paní Gito, unikátní je váš komentář. Ako nie je možné zpracovat něco co již autor s úspěchem připravuje opakovaně :-) A že lepek není podmínkou, zpracování pouze usnadňuje, mohu potvrdit i ze své praxe. Tak to raději zkuste a dobrou chuť!

  • Majka Přidalová | 30. 8. 2007 09:00

    Se zpracováním těsta na tortily je trošku problém, chce to opravdu řádně propracovat, ale jde to. Teď, v období dýní dělám recept poměrně často. Válečkem vyvaluji, protože jsem zvyklá a protože mi to připadá jednoduché, je ovšem na každém, jakým způsobem placku z těsta vytvoří.

  • Gita Pelikantova | 29. 8. 2007 17:45

    Neverim, ze recept je dobry. Kukurica neobsahuje lepok a preto tak jednoducho ju nie je mozne spracovat a uz vobec nie vyvalkat. Okrem toho Mexicania pridavaju do muky v nejakej podobe vapnik. Sposob hnetenia je tiez unikatny, urcite nie valcekom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli pasta Dýně Kečup - jemný Koření - Čína Kukuřičná kaše Kukuřičná mouka Ledový salát Okurka Paprika Prolisovaný česnek Rajče Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

289
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
189
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
67
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Makovník, Makovec
Makovník, Makovec

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Dýňová rýže
Dýňová rýže
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňové cappuccino
Dýňové cappuccino
Dýňové cupcakes
Dýňové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact