• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová tortila

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová tortila
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na tortilu
    • 300
      g kukuřičná mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      špetka sůl
  • Dýňová náplň
    • 600
      g dýně
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce koření - čína
    • kukuřičná kaše instantní nebo Solamyl či maizrna
    • 1
      špetka sůl
  • Na dohotovení
    • 1
      lžíce chilli pasta
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      stroužek prolisovaný česnek
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks okurka
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks ledový salát

Postup přípravy receptu

1
Z kukuřičné mouky, soli a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Dýni nakrájíme na menší nudličky, vložíme do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolíme podle chuti. Řádně promícháme a necháme marinovat. (Minimálně 2 hodiny). Poté směs s marinádou podusíme na pánvi a zahustíme instantní kukuřičnou kaší nebo Solamylem či Maizenou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Hotovou tortilu potřeme směsí z umíchané chilli pasty, kečupu a prolisovaného česneku, přidáme dýňovou směs a doplníme čerstvou nakrájenou zeleninou. Zavineme a papkáme.
2
Hotový pokrm lze též po zavinutí dát dát do zapékací misky, poklást či posypat nastrouhaným tofu či sýrem a krátce zapéct..
3
Obrázkový postup k receptu najdete
4
http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=1034
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová pizza s rukolou

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s krevetami

Dýňová polévka s fíkem

Dýňová polévka s fíkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 28. 2. 2008 19:51

    Dievčatá ( a chlapci ), prosím vás, napíšte, či vidíte pri tomto recepte fotku. Ďakujem :)))

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:29

    Prosím p. Kovářovú zmazať 1. môj príspevok, omzlom to odišlo 2x. Ďakujem.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:28

    1. recept : 85 dkg hladkej kukuričnej múky15 g rastlinného tukuasi 0,5 dl vody3 g prášku do pečivaštipka soliolej na vyprážaniemúka na posypanie dosky2. recept 200 g kukuričnej múky, 600 g pšeničnej celozrnnej múky, 2 dl vody, rajčinový pretlak, konzerovovanú fazuľu, soľ, chilli, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olejTak som sa royhodla, že urobím ešte ray, ale s tým alobalom, pretože tortily boli ozaj dobré.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:24

    Tak som to skúsila a musím dať čiastočne pani Gite za pravdu. Cesto urobiť šlo, aj keď z pšeničnej múky je to rýchlejšie. Aj vyvaľkať placky išli, problém nastal pri prenášaní placiek. Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo ok. Plnka bola výborná, aj celé tortily chutili. Hľadala som na Internete a našla som recept presne z rovnakých ingrediencií, ale postup pri tvarovaní placiek bol nasledovný : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 –1,5 minúty z každej strany. Po upečení tortilly hneď vložíme do misky prikryjeme utierkou, aby zostali teplé mäkké. ( citát ). Okrem toho som našla ešte 2 recepty : 1.

  • Tereza J. | 10. 2. 2008 08:17

    Tak ja som to teda včera skúsila :))) A musím dať čiastočne za pravdu pani Gite. Cesto na tortilu sa urobiť dalo, aj keď z pšeničnej múky to ide samozrejme rýchlejšie. Problém nastal pri plackách. Aj vyvaľkať sa dali, len bol problém placku dostať z dosky, akonáhle som sa snažila ju premiestniť, rozsypávala sa. Nepomohlo ani podobratie nástrojom . Po opakovaných pokusoch som to vzdala a pridala 2 lyžice pšeničnej múky, potom to bolo v pohode a placky boli super. Tekvicová náplň je výborná, placky chutili. Pozrela som Internet a našla som recept s presne uvedenými indredienciami, lenže tam bolo doplnený postup vyvaľkania placiek : Pripravíme si 2 štvorce alobalu, ktoré mierne natrieme olejom. Lyžicou naberieme cesto dáme na jeden štvorec, prikryjeme druhým rozvaľkáme na placku. Vrchný alobal opatrne stiahneme odkrytou stranou placku položíme na panvicu. Keď sa tortilla zohreje, odstránime aj druhý alobal. Tortilly pečieme 1 – 1,5 minúty z každej strany.

  • MartinV | 6. 2. 2008 21:00

    Paní Gito, unikátní je váš komentář. Ako nie je možné zpracovat něco co již autor s úspěchem připravuje opakovaně :-) A že lepek není podmínkou, zpracování pouze usnadňuje, mohu potvrdit i ze své praxe. Tak to raději zkuste a dobrou chuť!

  • Majka Přidalová | 30. 8. 2007 09:00

    Se zpracováním těsta na tortily je trošku problém, chce to opravdu řádně propracovat, ale jde to. Teď, v období dýní dělám recept poměrně často. Válečkem vyvaluji, protože jsem zvyklá a protože mi to připadá jednoduché, je ovšem na každém, jakým způsobem placku z těsta vytvoří.

  • Gita Pelikantova | 29. 8. 2007 17:45

    Neverim, ze recept je dobry. Kukurica neobsahuje lepok a preto tak jednoducho ju nie je mozne spracovat a uz vobec nie vyvalkat. Okrem toho Mexicania pridavaju do muky v nejakej podobe vapnik. Sposob hnetenia je tiez unikatny, urcite nie valcekom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli pasta Dýně Kečup - jemný Koření - Čína Kukuřičná kaše Kukuřičná mouka Ledový salát Okurka Paprika Prolisovaný česnek Rajče Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Výborné buchty

Výborné buchty

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
22
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Dýňová rýže
Dýňová rýže
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová rýže s kuřecím masem
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová tofu pomazánka
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňová žemlovka (nádivka)
Dýňové cappuccino
Dýňové cappuccino
Dýňové cupcakes
Dýňové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Dýňová tortila
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact