lžíce
med
lzepoužít i pampeliškový, ale výsledek není tak dobrý
Postup přípravy receptu
1
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám.
2
Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli.
3
Dýni vymačkáme nebo odšťavníme tak, abychom jí co nejmíň vyhodili.
4
Přilijeme jablkový a ananasový juice a zamícháme (recept se jmenuje dýňová šťáva, ale samotná nemá výranou chuť). Potom přidáme lžíci medu a mícháme, než se rozpustí.
5
Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici.
6
Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek).
7
V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírovací plenu, abychom se zbavili kalu na dně lahve.
8
! Nerozlévat do lahví od alkoholu, mohlo by se urychlit kvašení!