• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dýňová povidla
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová povidla

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg dýně
    • 1,25
      kg cukr
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička zázvor mletý

Postup přípravy receptu

1
Dýni nakrájíme na pruhy, okrájíme a zbavíme vnitřku a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Vaříme půl hodiny a snažíme se nepodlévat! Pak přidáme cukr a vaříme za míchání tak dlouho, až se odpaří co nejvíce tekutiny. Měly by ale zůstat sem tam ne zcela rozvařené kousky. Před koncem přidáme šťávu z 1 citronu a ochutíme trochou mletého zázvoru.
2
Povidla zavařujeme běžným způsobem.
3
Recept je velmi starý a výborný. Snad jen na upřesnění - používáme jen obrovské kulaté žluté dýně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suffran | 22. 8. 2014 15:50

    Vyborná. Právě dělám druhou várku.

  • Marcela Vrabcová | 30. 8. 2005 18:38

    A nebo pokud mate horkovzdusnout troubu, tak hned horkymi povidly naplnte sklenice a dejte je do rozehrate trouby na mrizku. Staci na 80 stupnu - asi 20 minut

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 12:45

    Zavařování má u nás na starosti manžel a vzkazuje: jako kompot, t.j. do hrnce s vodou a na dno utěrku,voda do 2/3 sklenic, mírný var, menší sklenice 20 minut, velké kompotové 30 minut. Před tím normálně zavíčkovat. Víčka by pak měla chytnout.

  • Kája | 26. 8. 2005 09:38

    Prosím, co znamená zavařujeme běžným způsobem. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dýně Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Nakládaná zelenina do…
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Eva Decastelo šokovala prohlášením: Neumím vařit a nemám vkus! Zato dekolt předvedla parádní

Eva Decastelo šokovala prohlášením: Neumím vařit a nemám vkus! Zato dekolt předvedla parádní

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Dýňová povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact