Nastrouhanou dýni, celer a mrkev dáme do kastrolu na kousku rozehřátého másla nebo na olivovém oleji krátce orestovat, pak přilijeme trochu vývaru nebo vody (2 dcl), muškátový květ, nastrouhaný česnek a dusíme doměkka. Pak vše rozmixujeme na hladkou kaši, přilijeme smetanu (nebo vývar), případně ještě naředíme (záleží na tom, jak chceme mít polévku krémovou). Ke konci dochutíme solí, pepřem, nebo ještě přidáme česnek.
2
Polévku podáváme s na másle (olivovém oleji) osmaženými houskovými krutony.
Skvělá polévka, výborná chuť. Velice jsme si pochutnali a určitě jsem jí nedělala naposledy.
kacka
|10. 9. 2015 20:27
je skvela :-*
Irena
|21. 8. 2015 19:39
Zkoušela jsem dýňovou polévku už minulý rok a upřímně mi moc nechutnala. Pak jsem vyzkoušela polévku podle tohoto receptu a se skvělým výsledkem. Je výborně ochucená. Česnek a muškátový květ z ní dělá velikou dobrotu. Děkuji za ní.
Jana Ž
|19. 8. 2014 19:29
Je skvělá a má krásnou barvu, děkuji vám za recept.
Martincova
|17. 10. 2013 18:52
Zdrava a vyborna polevka, velka pochvala. :-)
Martina Tauflová
|26. 8. 2013 12:52
Je výborná. A jak chutná dětem! Místo krutonů kupuju suchary, líp se rozmočí a někdy je i potřu máslem nebo sýrem nebo česnekem. Doporučuji uvařit ;) .