Krásně hustá, hřejivá a sytá - to je dýňová polévka, která vám přijde vhod především v sychravých podzimních dnech. Vylepšená o červenou čočku a kokosové mléko je prostě vynikající.
V konzervě s kokosovým mlékem je nahoře bílá sedlina. Tu seškrábnu, "vodový" zbytek nechám v plechovce. Bílou sedlinu hodím na pánev, kde jsem předtím orestoval cibulku a na mírném plameni ohřívám, dokud nezačne bublat. V té chvíli do toho dám kari a nechám probublávat, cca po minutě přidám nakrájenou dýni a česnek (aby prudším smažením nezhořkl). Krásně se v tom obalí. Pak do toho přiliju vývar a druhou směs (nebo čočku s vývarem, cca 10 minut vařenou. Přidám skořici a zbytek kokosového mléka, sůl, pepř dle chuti a povařím, nechám promíchat chutě. Rozmixuju. Možno přidat třeba i na kostičky usmažené kuřecí prsa (cca 100g, opět s trochou kokosového másla z vrchu a troškou kari). Chytne to pak od toho kuřete zajímavý šmak (obvzlášť pro nás chlapy).