Dýni Hokkaido důkladně omyjeme a rozkrojíme, jádra s vnitřkem odstraníme. Dýni rozkrájíme na kostky, neloupeme ji. Cibuli rozkrájíme a necháme ji na másle zesklovatět.Přidáme pokrájenou dýni a orestujeme ji. Zalijeme mlékem, trochu přisolíme a opepříme. A necháme pod pokličkou táhnout asi 45 min. až hodinu, aby byla dýně měkká a dala se dobře rozmixovat.
2
Po rozmixování polévku dochutíme podle potřeby cukrem, muškátem, dosolíme, případně přidáme trochu vegety. přidáme zelenou nať (například petrželku, já ráda dávám šnitlík - pažitku). Můžeme zjemnit trochou sladké smetany.
3
Jako příloha jsou výborné opečené krutony na másle. Recept je z olivové kuchařky. Momentálně to je moje nejoblíbenější polévka.