Jemná vepřová panenka plněná dýňovým krémem, slaninou a lístky špenátu je skutečná pochoutka. Spolu s batátovými hranolky vytvoří originální pokrm vhodný nejen pro běžné dny, ale i pro slavnostnější příležitosti.
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a ricottou.
Na plát listového těsta naskládejte slaninu, na ni rozložte vrstvu špenátových listů, na ně naneste dýňovou směs – nejlépe to půjde pomocí cukrářského sáčku, jehož pomocí dýňový krém nastříkáte v rovnoměrné vrstvě. Nakonec na plát položte panenku a zaviňte.
4
Spoje slepte rozšlehaným žloutkem, pak jím potřete závin. Posypte ho sezamem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20–30 minut, záleží na tloušťce masa.
5
Batáty důkladně umyjte a pokrájejte na hranolky. Osušte je papírovou utěrkou a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Odkládejte je na papírovou utěrku a dochuťte maldonskou solí.