Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs zahustíme strouhankou dle potřeby, ze směsi mokrou rukou vytvoříme stejně velké koule či kuličky (jak kdo chce), které osmažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
2
Mleté osmažené kuličky dáme stranou a do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, pak očištěnou, pokrájenou dýni a nasekaný česnek. Vše dostatečně ochutíme kari kořením, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dochutit můžeme i zázvorem nebo tymiánem (každý dle své chuti).
3
Dušenou dýni rozmixujeme dohladka, zředíme na omáčku vývarem nebo smetanou dle potřeby a provaříme. Po odstavení můžeme do omáčky přidat ještě pro větší zjemnění lžíce másla, kterou v omáčce necháme již bez vaření zvolna rozpustit.
4
Masové kuličky vrátíme do omáčky prohřát a podáváme.
5
Podáváme s rýží nebo těstovinami, či bramborem, noky...