Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout kůru a nakrájet na drobno.
2
Nádivka: předehřát troubu na 180 °C. Ve větším kastrolu rozpustit 2 lžíce másla, přidat cibuli, celer, tymián a šalvěj a podusit do měkka (asi 5 minut), ochutit solí a pepřem. Veku nastrouháme na velmi hrubém struhadle, dáme do mísy, přidáme 1 lžíci másla, rozšlehané vejce, přidáme dýni a dobře promícháme, pak zalijeme vývarem a opět dobře promícháme. Přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme 45 minut.
3
Upečenou krájíme na čtverce a posypeme sekanou petrželí. Kdo nemá rád opečenou nádivku, může s ní naplnit krůtu nebo kuře.