g
moravská slanina
nebo anglická, klobása (dle chuti)
1
ks
jarní cibulka
posekané bylinky
dle chuti
sůl
nebo sojová omáčka dle chuti
koření
- dle chuti (adžika, čubrica, ďábelské...)
tofu
nebo šmakoun - dle chuti, pro bezmasý pokrm
olej
Postup přípravy receptu
1
Na rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme krátce nejprve pokrájenou dýni. Přidáme pokrájenou uzeninu a cibulku a dosmažíme společně do změknutí. Ochutíme solí (sojovou omáčkou), můžeme přidat i koření nebo česnek. Úplně nakonec vmícháme posekané bylinky dle chuti (bazalka, petrželka, libeček...) a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, vařeným bramborem...
3
Z dýně si můžeme připravit i bezmasou minutku, místo uzeniny můžeme přidat tofu nebo šmakouna.