Dala jsem kari, co mám dovezené z Indie, je jiné než se prodává tady a bylo to vynikající, jen jsem se bála medu, snad příště budu mít víc odvahy ;) do talíře jsem nandala se zakysanou smetanou a řeřichou..Obávám se, že se zítřka ten velký hrnec polévky nedožije :D
misto smetany (nebyla v lednici :-)) jsem dala taveny syr + trochu mleka a koreni jen kari,zel.masox. a muskatovy orisek a je to mnam
Ja ji delam podle spanelskeho receptu- dyne, 2 brambory, 1 cibule, bily pepr, sul, olivovy olej, smetana, maslo- dyni, brambory, cibuly + olej, sul pepr uvarit do meka, nechat vodu jen aby prikrilo suroviny, rozmixovat, pridat smetanu a maslo.
dobra varianta je taky garam masala jako koreni do polevky
Je to celkem dobrý,ale moc jsem to překořenila
Dala jsem zazvor a pak kari a polevka byla vynikajici. Muzu vsem doporucit, a navic pokud ma nekdo vic dyni a nevi jak je zpracovat, tak uvarte polevku ve vetsim mnozstvi, rozmixujete (bez smetany), dejte do sklenic a zavarte. Pak staci vzdycky jen ohrat, pridat smetanu a skvelou polevku mate po cely rok. Takze i dalsi napad pro maminy, co davat detem na koleje. Ja si takhle loni zavarila sklenice rajske polevky a jen se po ni zparasilo.
Me se to kari moc nezda, k zakladu bych pridala cibuli a hotovou polevku bych podavala bud s uzenym lososem nebo se scampi.......lahodne!!!
Kari má podobné složení - tedy také hořčičné semínko a koriandr, dále i kurkuma.P.S.nechápu, proč se mi předešlý příspěvek zobrazil jako anonym.
Já bych dala kari.
Zkuste směs kmínu, koriandru, hořčice, skořice, zázvoru a citrónové dužiny.
Mate prosim nejakou presnejsi predstavu o indickem koreni?