Na troše olivového oleje osmahmeme dvě kávové lžičky mixovaného zázvoru, přidáme indické koření a po chvilce přisypeme na kousky nakrájenou dýni - i se slupkou, mrkev a brambory. Vše chvíli smažíme, zalijeme vodou a vaříme alespoň 30 minut, ale lépe cca 45 minut. Po prochladnutí rozmixujeme ponorným mixerem. Podle chuti přidáme med a smetanu - polévka by měla být krémová, ale ne smetanová. Je možno dosolit a opepřit. Pokud je ale koření čerstvé, nedoporučuji solit a pepřit.
Dala jsem kari, co mám dovezené z Indie, je jiné než se prodává tady a bylo to vynikající, jen jsem se bála medu, snad příště budu mít víc odvahy ;) do talíře jsem nandala se zakysanou smetanou a řeřichou..Obávám se, že se zítřka ten velký hrnec polévky nedožije :D
Andrea Bolfíková
|16. 5. 2007 13:04
misto smetany (nebyla v lednici :-)) jsem dala taveny syr + trochu mleka a koreni jen kari,zel.masox. a muskatovy orisek a je to mnam
Lucka
|2. 11. 2006 09:38
Ja ji delam podle spanelskeho receptu- dyne, 2 brambory, 1 cibule, bily pepr, sul, olivovy olej, smetana, maslo- dyni, brambory, cibuly + olej, sul pepr uvarit do meka, nechat vodu jen aby prikrilo suroviny, rozmixovat, pridat smetanu a maslo.
Anonym
|10. 11. 2005 12:33
dobra varianta je taky garam masala jako koreni do polevky
Anonym
|29. 10. 2005 19:24
Je to celkem dobrý,ale moc jsem to překořenila
Marcela Vrabcová
|12. 9. 2005 12:31
Dala jsem zazvor a pak kari a polevka byla vynikajici. Muzu vsem doporucit, a navic pokud ma nekdo vic dyni a nevi jak je zpracovat, tak uvarte polevku ve vetsim mnozstvi, rozmixujete (bez smetany), dejte do sklenic a zavarte. Pak staci vzdycky jen ohrat, pridat smetanu a skvelou polevku mate po cely rok. Takze i dalsi napad pro maminy, co davat detem na koleje. Ja si takhle loni zavarila sklenice rajske polevky a jen se po ni zparasilo.
Ida Brejchova
|11. 9. 2005 21:51
Me se to kari moc nezda, k zakladu bych pridala cibuli a hotovou polevku bych podavala bud s uzenym lososem nebo se scampi.......lahodne!!!
Jana Tichá
|6. 9. 2005 12:12
Kari má podobné složení - tedy také hořčičné semínko a koriandr, dále i kurkuma.P.S.nechápu, proč se mi předešlý příspěvek zobrazil jako anonym.
Anonym
|6. 9. 2005 12:09
Já bych dala kari.
Kuchařka on-line
|6. 9. 2005 10:33
Zkuste směs kmínu, koriandru, hořčice, skořice, zázvoru a citrónové dužiny.
Marcela Vrabcová
|6. 9. 2005 10:30
Mate prosim nejakou presnejsi predstavu o indickem koreni?