lžička
curry pasta
Guarat masala curry paste (BART - Veeraswamy)
červená čočka
Nemixované
200
g
kuřecí prsa
2
ks
malé cibulky
chilli
Postup přípravy receptu
1
Červenou čočku vložte do většího hrnce s vývarem a vařte cca 8 minut.Otevřete si plechovku kokosového mléka. Svrchu seberte bílou hmotu (smetana), tu hoďte na pánev. Když začne probublávat, přidejte kari pastu a po krátkém promíchání nakrájenou dýni, mrkev, papriku. Volitelně chilli. Guarat masala curry pastu možno nahradit kurkumou, kari a římským kmínem osmahnutým na mírném plameni v poměru 1:1:1.Zbytek k. mléka - kokosovou vodu si nechte v plechovce. Vyklopte pánev do hrnce s čočkou a vývarem. Na pánvi osmahněte prsa s cibulkou. Polévku rozmixujte a nasypte do ní osmahnuté prsa s cibulkou a nalijte kokosovou vodu. Přidejte skořici, třtinový cukr; dle chuti sůl a pepř. Krátce s promícháním povařte, aby se spojily chutě.