Nádherně vláčná a voňavá je bábovka připravená z dýňového pyré. Moučník s kousky čokolády, ochucený kardamomem, zázvorem a skořicí, politý polevou z hořké čokolády, se vám doslova rozplyne na jazyku.
Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a postupně vmíchejte dýňové pyré a olej. Ve druhé míse smíchejte mouku, koření, sůl a prášek do pečiva.
Obě směsi promíchejte dohromady tak, aby vzniklo hladké těsto. Nakonec nasekejte na kousky čokoládu a zapracujte ji. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte do ní těsto. Pečte asi 40 minut, testujte špejlí. Bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
3
Do rendlíku vlijte smetanu a přidejte nalámanou čokoládu. Na mírném plameni a za stálého míchání ode dna ji rozpusťte. Polevu přelijte přes bábovku a dejte ztuhnout do ledničky.