• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová bábovka - dvoubarevná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g dýně - nastrouhaná
    • 100
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g polohrubá mouka - dle hustoty těsta, cca
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo citronové(citronová kůra)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře promícháme, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do připravené bábovkové formy nalijeme část (větší polovinu) těsta a do zbylého těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto pak nalijeme na světlé a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
2
Hotovou bábovku necháme vychladnout, pak pocukrujeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 10. 10. 2015 23:37

    Bude to ještě i fajnová snídaně :) dík.

  • Jana Lišková | 31. 7. 2014 20:17

    Dobrá, příjemně vláčná bábovka. Přidávala jsem navíc ještě citronovou šťávu s kůrou a kdybych nedala všechnu šťávu do bábovky, tak by se na ní hodila i citrónová poleva.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:41

    Moc mi nechutnala.

  • Lucie | 12. 10. 2013 12:13

    Je skvělá i bez kakaa a dala jsem citrónovou kůru i šťávu, určitě budu péct znova.

  • LadaP | 28. 10. 2012 21:46

    Jednoduchá, rychlá, vynikající!!!! Co ještě dodat? ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýně Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

183
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
83
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
33
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
27
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
22
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dýně zdravě i chutně
Dýně zdravě i chutně
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Dýňová indická polévka s kuřecím a…
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact