• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
Napište svůj komentář k receptu

Dýňová bábovka - dvoubarevná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
Dýňová bábovka - dvoubarevná
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g dýně - nastrouhaná
    • 100
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g polohrubá mouka - dle hustoty těsta, cca
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo citronové(citronová kůra)
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme hrubě nastrouhanou dýni, rozpuštěné teplé máslo, aroma nebo citronovou kůru, mouku s kypřidlem a dobře promícháme, pak vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do připravené bábovkové formy nalijeme část (větší polovinu) těsta a do zbylého těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto pak nalijeme na světlé a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
2
Hotovou bábovku necháme vychladnout, pak pocukrujeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 10. 10. 2015 23:37

    Bude to ještě i fajnová snídaně :) dík.

  • Jana Lišková | 31. 7. 2014 20:17

    Dobrá, příjemně vláčná bábovka. Přidávala jsem navíc ještě citronovou šťávu s kůrou a kdybych nedala všechnu šťávu do bábovky, tak by se na ní hodila i citrónová poleva.

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:41

    Moc mi nechutnala.

  • Lucie | 12. 10. 2013 12:13

    Je skvělá i bez kakaa a dala jsem citrónovou kůru i šťávu, určitě budu péct znova.

  • LadaP | 28. 10. 2012 21:46

    Jednoduchá, rychlá, vynikající!!!! Co ještě dodat? ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Dýně Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Pařížský dort

Pařížský dort

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
47
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
24
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Dýně zdravě i chutně
Dýně zdravě i chutně
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Dýňová indická polévka s kuřecím a…
  • Recepty.cz
  • Dýňová bábovka - dvoubarevná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact