3) Vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do hustého krému. Do něj zašlehámé chladné máslo. Do vytvořené hmoty pomalu přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem (kypřící prášek dávám se zbytkem mouky téměř na konci přípravy těsta).
4) Na konce přimícháme připravenou dužninu a piniová semínka (či levnější slunečnicová).
6
5) Těsto nalijeme do formy (používám věncovou). Peču na 175 C (v předehřáté troubě), 45 min až hodinu. Jestli je hotová zjišťujeme tradičně špejlí, ale když ji budeme dělat chvilku déle, nevysuší se.
7
6) Hotovou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě (tak 15 min) a pak vyklopíme. Za studena pocukrujeme.
I když budete mít pocit, že se vám původní úžaná pěna nepovedla a s dalšími ingrediencemi se roztekla, nevěšte hlavu, stalo se mi to také, ale i tak byla nadýchaná, měkká a akorát mastná.
9
Drahá piniová semínka se dají nahradit opraženými slunečnicovými semínky, která jsou mnohem dostupnější.
Dnes jsem bábovku dělala, sice mi půlka zůstala v silikonové formě,ale i přesto, že byla rozpadlá - drobet =-O , je bábovka chuťově výborná :-P , určitě ji ještě budu dělat častěji ;-)