Dýně z pánve je rychlý a snadný způsob, jak si užít podzimní sklizeň v té nejchutnější formě. Můžete ji podávat jako přílohu nebo si ji vychutnat jen tak.
g
dýně
(nejlépe Hokkaido, nakrájená na plátky a zbavená semen)
Postup přípravy receptu
1
V širší pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk. Do pánve nyní dejte dýni, podlijte 125 ml vroucí vody, stáhněte plamen a zakryté duste asi 10 minut nebo až je dýně měkká a voda téměř vyvařená.
Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání restujte ještě asi 10 minut. Nakonec přisypte cibulku, osolte a opepřete, zlehka promíchejte a neprodleně noste na stůl.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klára
|11. 8. 2014 12:19
Vynikající!! Byla jsem tomuto receptu nedůvěřivá, říkala jsem si co to bude zas za blaf když je to dýně,ale mile mě to překvapilo.Takže určitě jsem nedělala poprvé.
jayjayka
|21. 12. 2013 17:43
Výborné, snadné a rychlé ;-) Určitě nedělám naposled.