Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme dýni, koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme asi 30 minut.
2
Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme. Horkou směs naplníme do čistých zahřátých skleniček, ihned upevníme víčka, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Chutná výborně k masům s dušenou rýží, na topinky, k rybímu filé atd.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
TerezaJ.
|11. 9. 2011 13:43
Veď to zavarujete :-D Asi ste mysleli, či to nemusíte ešte sterilizovať. Tým, že to horúce otočíte dnom hore, zabránite prístupu vzduchu do fľaše, a preto to takýmto spôsobom vlastne sterilizujete. Je to iný spôsob sterilizácie.
Udělala jsem to z dýně. Je to opravdu výborné, do jedné dávky jsem nepřidala protlak a také nám to chutná. Jen jsem to trochu podlila, protože by se mi to připálilo.
Hana
|23. 5. 2007 21:33
Z dýně jsem nezkoušela,ale totéž jsem udělala z cukety.Je to super.Hlavně pod pečené kuře.Přidávám až je kuře hotové,jen na prohřátí.