Dýně hokkaido rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a z každé strany odřežeme několik podkůvek, zbytky čtvrtek nařežeme na drobné kostičky.
2
V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme půlměsíce do zlatova, Orestované skládáme do skleněné misky (později použijeme na ozdobení).
3
V průběhu smažení připravíme na jemno nasekanou cibuli, na nudličky mrkev a papriku.
4
Do kastrolu (po dosmažení podkůvek) nasypeme mrkev a cibulku, po chvíli přidáme i papriku a restujeme do měkka. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou dýni a restujeme, dokud nezačne cibulka hnědnout, podlijeme mlékem a mícháme a dusíme, dokud dýně nezměkne, průběžně podléváme mlékem. (Dýně zahustí omáčku podobně jako nastrouhaná brambora.)
5
Cca 10 minut před dovařením přidáme sůl a kari koření (případně kokosové mléko a garam masala), krátce povaříme a necháme dojít.
6
Podáváme s dušenou rýží, případně s těstovinami přelitými omáčkou a ozdobenými orestovanými podkůvkami.