Dýni Hokkaido celou upečtě nasucho v troubě. Slupka se potom dbře stáhne. Upěčenou dýni okrajujte v plátcích jako Gyros. Neskutečně dobré !!! Obzvlášť Vaše děti budou nadšené !
Skvělá záležitost! Dýni Hokkaido miluji. Zatím jsem z ní dělala hlavně přílohu - nasucho v troubě opečené plátky posolené a podle chuti okořeněné dýně na pečícím papíru - ty chutnaly snad každému, komu jsem je nabídla, a omáčku, která ale měla "divný ocásek"- zanechávala v ústech divnou pachuť.
Vávrová L.
|5. 10. 2011 14:12
Mám zkušenost i tuto, dýně se nemusí loupat, protože pečením krásně změkne. Kdyždýni Hokaido jen opláchnete pokud vám síly a umění dýni nakrájet dovolí. Nakrájíme plátky a pak hranolky, posypte grilovacím kořením, může být i polévkové, nebo gyros a máte neskutečnou lahůdku. Když chcete, na závěr zapnete gril, musíte sem tam zkusit, aby to bylo podle vaší představy.Hodí se, jako součást oběda, ale i jen tak na zobání dětem místo chipsů a je to zdravé.