• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlé roládky (těsto)
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce horká voda
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Tmavé roládky (těsto)
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžíce kakao
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce horká voda
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Smetanový krém
    • 3
      kelímek smetana ke šlehání 33 %, 250 ml
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 4
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
  • Dohotovení
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • čokoládové ozdoby
    • čerstvé ovoce .....
    • marmeláda - není nutná
    • hnědý rum nebo likér - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Světlé těsto: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby (180°C) dorůžova, vyzkoušíme špejlí, nepřesušíme! Ještě horkou roládu smotáme, po vychladnutí rozmotáme a nakrájíme na čtyři stejně široké pruhy, ze kterých opatrně sundáme pečící papír (můžeme podkrojit nožem).
2
Tmavé těsto: připravíme a upečeme stejně jako světlé těsto, jen přidáme kakao.
3
Krém: smetany vlijeme do větší nádoby, přidáme vanilkové cukry s třemi lžícemi moučkového cukru a ztužovačem, vyšleháme dotuha, pak přidáme tvaroh a dobře promícháme. Případně ještě dosladíme.
4
Krémem potřeme světlé i tmavé pruhy, první pruh stočíme do rolády a posadíme do středu podnosu (tácu), na kterém budeme dort přenášet. Ostatní na ni jednu za druhou namotáváme. Pruhy můžeme barevně střídat nebo dát nejdřív tmavé a pak světlé nebo obráceně. Také můžeme před potřením pruhů krémem nejprve potřít marmeládou nebo je pokapat rumem či likérem. Zbylým krémem potřeme povrch i boky dortu a dáme do chladna proležet.
5
Po odležení roládový dort dle vlastní chuti a fantazie dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, čokoládovou přízdobou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem

Ostružinový dort (řez) se smetanovým…

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 22. 11. 2016 14:24

    Trochu jsem se bála jak to nakonec dopadne, ale úleva nastala okamžitě po rozkrojení. Příště už vím že úspěch bude zaručený. Děkuji za pěkný recept

  • sheila17 | 15. 3. 2015 13:45

    Tvaroh jsem neměla, tak jsem tam dala pomazánkové máslo s pomazánkové máslo kakaové(něco mezi nutelou a termixem), hroznové víno a trochu banánu a jen bílé těsto, protože jsme jen dva. :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Záviny Pro děti Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Čokoládové ozdoby Cukr krupice Hnědý rum Horká voda Kakao Marmeláda Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
15
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Dvoubarevný závin
Dvoubarevný závin
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact