Světlé těsto: žloutky utřeme s cukrem do pěny, vmícháme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby (180°C) dorůžova, vyzkoušíme špejlí, nepřesušíme! Ještě horkou roládu smotáme, po vychladnutí rozmotáme a nakrájíme na čtyři stejně široké pruhy, ze kterých opatrně sundáme pečící papír (můžeme podkrojit nožem).
2
Tmavé těsto: připravíme a upečeme stejně jako světlé těsto, jen přidáme kakao.
3
Krém: smetany vlijeme do větší nádoby, přidáme vanilkové cukry s třemi lžícemi moučkového cukru a ztužovačem, vyšleháme dotuha, pak přidáme tvaroh a dobře promícháme. Případně ještě dosladíme.
4
Krémem potřeme světlé i tmavé pruhy, první pruh stočíme do rolády a posadíme do středu podnosu (tácu), na kterém budeme dort přenášet. Ostatní na ni jednu za druhou namotáváme. Pruhy můžeme barevně střídat nebo dát nejdřív tmavé a pak světlé nebo obráceně. Také můžeme před potřením pruhů krémem nejprve potřít marmeládou nebo je pokapat rumem či likérem. Zbylým krémem potřeme povrch i boky dortu a dáme do chladna proležet.
5
Po odležení roládový dort dle vlastní chuti a fantazie dozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem, čokoládovou přízdobou...
Tvaroh jsem neměla, tak jsem tam dala pomazánkové máslo s pomazánkové máslo kakaové(něco mezi nutelou a termixem), hroznové víno a trochu banánu a jen bílé těsto, protože jsme jen dva. :-*