• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný jablkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevný jablkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevný jablkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g hera
    • 2
      vejce
    • 1
      prášek do pečiva
    • kakao
  • Náplň
    • 500
      g jablka
    • rozinky
    • cukr
    • skořice
    • kokos
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a vejci v těsto, které rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny dáme kakao. Tmavé těsto vyválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to dáme nastrouhaná jablka, která ochutíme cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy, kokosem a přikryjeme je rozválenou druhou polovinou těsta.
2
Dáme péct asi na 45 minut při 180 °C. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou nebo stačí jen pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný závin

Dvoubarevný závin

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 12. 2010 15:04

    Dobrý den, opět nechápu :( a myslím, že by bylo lépe přesunout tuto debatu do diskuze. Myslím, že kdy se na co reaguje je naprosto jasné - kliknete na reagovat u příspěvku na nějž chcete odpovědět a ten se zobrazí hned pod ním s mírným odsazením. Jak to vidíte právě teď.

  • dáša | 1. 12. 2010 19:57

    takže když bude mít recept 50 komentářů, z toho 20 podobných, jak se pozná na kterých z nich právě reaguji? stálo by za zamyšlení...

  • recepty73
    recepty73 | 30. 11. 2010 18:05

    Dášo,pokud někdo reaguje na komentář např.z ledna loňského roku,tak je jeho komentář pod tím lednovým a né jako komentář z dnešního dne ;-) .Taky mi to přijde divný,ale..... :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 17:26

    Buďte konkrétní prosím, o které příspěvky se jedná? Já je vidím seřazené.

  • Dáša | 30. 11. 2010 16:19

    zrovna u tohoto receptu nejsou komentáře dle datumu..

  • R. | 31. 10. 2010 13:58

    Díky za Vaši radu - nahoru nastrouhat, protože bych s tím zápasila asi do teď. Spodní díl mi nešel válet, kdo poradí, jak na to? Tudíž jsem ho tam nahňácala.....uvidím až ho upeču, jaký bude ale ta práce s těstem mě teda nabavila.

  • R. | 31. 10. 2010 13:56

    Přesně tak, na plechu jsem ho rozhňácala byl to horor a vrch nastrouhala a dík za radu. Je v troubě a uvidíme, jak dopadne.

  • Ivana Samcová | 16. 2. 2008 13:57

    Výborný koláč, těsto jsem nevyvalovala, spodní plát jsem vymačkala na vymazaný plech a vrchní jsem nastrouhala na připravená jablka / z lenosti, nechtělo se mi vyvalovat těsto/. Díky za recept.

  • Markéta Pivoňková | 15. 2. 2008 15:49

    Koláč jsem upekla a celé rodině chutnal. Recept už koluje po vsi. Také hodnotím známkou 1.

  • Edita Martínková | 12. 3. 2007 22:08

    Koláč nám také moc chutnal, proto i já nemůžu jinak než ohodnotit ho známkou 1!

  • Renáta Bražin. | 23. 3. 2006 19:50

    Koláč je výborný,dostala jsem pochvalu od celé rodiny.Hodnotím známkou 1.

  • Růžena Šimková | 27. 2. 2006 12:26

    Koláč je výborný,včera jsem pekla.Šťavnatý,chutný.

  • Zdeňka z O. | 16. 10. 2005 09:17

    Koláč je vynikající,včera jsem pekla,dávám za 1.

  • Anonym | 29. 11. 2004 10:46

    Koláč je dobrý, ale těsto je velice těžko zpracovatelné, nejde vyválet, je lepší vrchní vrstvu nastrouhat na hrubém struhadle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Kakao Kokos Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Maďarská variace

Maďarská variace

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

29
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
23
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Dvoubarevný jablkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact