• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dvoubarevné řezy

autor: Horalka28
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
Dvoubarevné řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • korpus
    • 6
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžička potravinářské barvivo červené
    • 1
      ks alobal 35 cm dlouhý dvojitě složený
    • 1
      lžička vanilková esence
  • finální úpravy
    • 1
      sklenice marmeláda např. meruňková
    • 100
      g marcipán jakákoli barva

Postup přípravy receptu

1
1. Předehřejeme si troubu na 190-200 stupňů. PŘI PEČENÍ JSEM POUŽILA SILIKONOVOU FORMU O STRANĚ 20,5 CM, VÝŠKA 7 CM.
2
2. Rozdělíme formu alobalem (foto).
3
3. Připravíme si piškot. Rozdělíme žloutky od bílků (pro lepší vyšlehání), vyšleháme bílky s cukrem do pěny, pak přidáme žloutky a na závěr mouku.
4
4. Těsto rozdělíme do misek na dvě co nejpřesnější části. Do jedné přisypeme barvivo a do druhé esenci. Vlijeme do oddělených částí ve formě.
5
5. Pečeme cca 30 minut.
6
6. Necháme dostatečně vychladnout, aby piškot moc nesplasknul.
7
7. Připravíme si marcipán. Vyválíme co nejpodobnější tvar dezertu cca 19x17 cm a 2-3 mm vysoký na nepřilnavém povrchu (např. silikonová podložka) a podsypáváme moučkovým cukrem.
8
8. Piškot ořežme na pravidelné obdélníky a každý ještě podélně přepůlíme (= čtyři stejně dlouhé proužky piškotu).
9
9. Marmeládou k sobě spojíme dvě různé barvy proti sobě, vytvoří se vzor šachovnice. Potřeme kromě spodní i všechny strany piškotu.
10
10. Upravíme marcipán do tvaru dezertu (bude potřeba pravítka), ořízneme, položíme na dezert a jemně přimáčkneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné perníkové sušenky

Dvoubarevné perníkové sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/ | 5. 9. 2013 05:30

    [url=http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/]http://vision.studio4designgroup.com/activity/p/8166/[/url]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Cukr krystal Marcipán Marmeláda Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné jablkové řezy
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné margot řezy - píchané
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevné perníkové sušenky
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým…
Dvoubarevný roládový pařížský dort
Dvoubarevný roládový pařížský dort
  • Recepty.cz
  • Dvoubarevné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact