1. Předehřejeme si troubu na 190-200 stupňů. PŘI PEČENÍ JSEM POUŽILA SILIKONOVOU FORMU O STRANĚ 20,5 CM, VÝŠKA 7 CM.
2
2. Rozdělíme formu alobalem (foto).
3
3. Připravíme si piškot. Rozdělíme žloutky od bílků (pro lepší vyšlehání), vyšleháme bílky s cukrem do pěny, pak přidáme žloutky a na závěr mouku.
4
4. Těsto rozdělíme do misek na dvě co nejpřesnější části. Do jedné přisypeme barvivo a do druhé esenci. Vlijeme do oddělených částí ve formě.
5
5. Pečeme cca 30 minut.
6
6. Necháme dostatečně vychladnout, aby piškot moc nesplasknul.
7
7. Připravíme si marcipán. Vyválíme co nejpodobnější tvar dezertu cca 19x17 cm a 2-3 mm vysoký na nepřilnavém povrchu (např. silikonová podložka) a podsypáváme moučkovým cukrem.
8
8. Piškot ořežme na pravidelné obdélníky a každý ještě podélně přepůlíme (= čtyři stejně dlouhé proužky piškotu).
9
9. Marmeládou k sobě spojíme dvě různé barvy proti sobě, vytvoří se vzor šachovnice. Potřeme kromě spodní i všechny strany piškotu.
10
10. Upravíme marcipán do tvaru dezertu (bude potřeba pravítka), ořízneme, položíme na dezert a jemně přimáčkneme.