Na světlé těsto prosejeme mouku se sodou, kořením a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, med, nakrájené máslo a spracujeme těsto. To necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Úplně stejně uděláme tmavé těsto. Z poloviny obou těst vyválíme plát velikosti 40x500cm silný 1cm. Pak rozkrojíme oba pláty na 5 prožků širokých 5cm. Těstně vedle sebe naskládáme světlé a tmavé proužky (střídavě) lehce k sobě přitlačíme.
2
Zbylé kakaové těsto rozválíme na plát o velikosti 30x12cm. Pruhovaný plát položíme na kakaový plát a ze zbylého světlého těsta vyválíme váleček dlouhý 30cm. Poločíme ho do středu a vše stočíme do rolády. Roládu zabaléme do alobalu a necháme hodinu tuhnout. Potom ji vabalíme, nakrájíme na plátky silní po 1cm. A rozložíme na plech vyložený prčícím papírem. Pečeme v předehříte při 180°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Absolutně nedoporučuji! Těsto se nadalo rozválet, bylo tuhé a proužky z něj opravdu nešly. S těsty jsem se přes hodinu mořila a nakonec jsem ho musela rovnou vyhodit. :-(
verusak
|3. 9. 2012 10:46
co je na tom k nepochopeni? je to jednoduche :) udelalte si ten dvojbarevny plat pak kakovy. na kakovy polozite ten dvojbarevny a pak na ten dvojbarevny do prostred ten svetly valecek a vse stocite. jednoduche jak facka :)