Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme kakao, kokos, nastrouhanou Margotku a trochu mléka na zředění těsta.
2
Světlé těsto rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného plechu. Tmavé těsto nandáme po hromádkách na světlé těsto. Bude se nám tak lépe roztírat na světlém těstě. Těsta je na plechu poměrně málo, ale pečením nabyde.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 25-30 minut, než se nám těsto začně odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí.
4
Do horkého koláče uděláme špejlí nebo vidličkou dírky, aby nám poleva zatekla i do koláče.
5
Poleva: V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum (vodu) a dobře rozmícháme. Tekutinu přidáváme postupně, dle hustoty polevy. Musí být středně hustá, aby mohla zatéct i do koláče.
6
Polevou politý koláč posypeme kokosem a necháme vychladnout. Pak nakrájíme a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Krýslová
|14. 11. 2016 18:48
Velmi jedlá buchtička :-* děkuji za recept.
Zuzka
|28. 1. 2016 14:29
Na to jak bylo těsto docela hodně husté je koláč jemný a nadýchaný. Děkuji za pěkný recept do sbírky.
Kamila
|20. 10. 2015 07:32
Výborný koláč, děkuji za recept.
Týna
|17. 1. 2015 08:14
Měla jsem obavy z těsta, jako paní Bednárová, ale v troubě se buchta hezky nafoukla. Pěkně voní a je dobrá a vypadá taky moc hezky. A polevu budu ddělat i na perník, nemá totiž chybu. ;) Doporučuji :-) )
Veronika
|14. 8. 2014 09:27
Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali, ta oleva je super :-*
Bednářová
|7. 3. 2014 22:07
Koláč je skvělý a už je ho jen púlka, protože jsme se do něj pustili ještě za tepla, ale když jsem roztírala druhé těsto, byla jsem dost nervózní. Nakonec pěkně vyskočil a i poleva je skvělá. :-P